GLUKONOLAKTON -50%

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 1,45 zł 1.45
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Ceny -50%

10g - 2,90zł - 1,45zł

30g - 6,90zł - 3,45zł

 

INCI:  Gluconolactone

 

Glukonolakton jest to związek organiczny z grupy kwasów polihydroksylowych (PHA).

Jest on znany również pod nazwą mleczan kwasu glukonowego czy Glukono delta-lakton (GDL). Powstaje on podczas naturalnego procesu fermentacji ziarna kukurydzy czy też utleniania glukozy.

 

Postać:

Biły proszek bez zapachu.

 

Właściwości:

  • Polecany dla skóry wrażliwej, trądzikowej i alergicznej;
  • Jest naturalnym antyoksydantem;
  • Doskonale nawilża, ujędrnia i działa odżywiająco na skórę;
  • Przyspiesza regeneracje komórek;
  • Chroni skórę przed oparzeniami słonecznymi i pomaga w usuwaniu ich skutków;
  • Niezwykle pomocny w usuwaniu przebarwień powstałych w wyniku opalania i leczeniu trądziku;
  • Dzięki niemu rozszerzone naczynia stają się mniej widoczne;
  • Likwiduje rozszerzone pory;
  • Odmładza skórę likwidując zmarszczki;
  • Zwiększa efekt wygładzenia i uelastycznienia naskórka;
  • Jego używanie powoduje zmniejszenie i złagodzenie podrażnień;
  • Rozpuszcza się w wodzie w temperaturze pokojowej;

 

Zastosowanie:

  • dodatek do kosmetyków do cery wrażliwej, alergicznej oraz trądzikowej;

 

Zalecane stężenie:

  • od 5-15%
  • powyżej 15% działa peelingująco
  • Mała płaska łyżeczka 2,5ml - 2,0g

 

Przechowywanie:

Przechowywać w miejscu zacienionym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.

Chronić przed światłem i wilgocią.

 

Sposób pakowania:

-woreczek strunowy

 


Przykładowe receptury:

  1. Krem do cery wrażliwej łagodzący podrażnienia
  2. Krem przeciwzmarszczkowy migdałowo-kawowy
  3. Olejek-krem wygładzająco-nawilżający
  4. Olej-krem odmładzająco-upiększający

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe