KOENZYM Q10 -80%

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 1,58 zł 1.58
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 Cena -80%

1g - 7,90zł - 1,58zł

5g - 32,90zł - 6,58zł

 

INCI:  Ubiquinone

 

Koenzym Q10, nazwany jest również witaminą Q10, ubichinonem czy też ubidekarenonem.

Jest nietoksyczny oraz dobrze tolerowany przez organizm i nie odnOtowano żadnych poważnych niepożądanych konsekwencji związanych z jego długoterminowym używaniem. Organizm człowieka jest wstanie sam produkować koenzym Q10, ale tylko do pewnego momentu. Zgodnie ze swą nazwą ubi po łacinie znaczy „wszędzie”, znajdziemy go wszędzie w naszym organizmie.

Z wiekiem jednak zmniejsza się zdolność do wytwarzania jego przez nasz organizm, dlatego powinno się go uzupełniać.

Koenzym Q10 ma silne właściwości przeciwutleniające, przez co opóźnia proces starzenia się. W połączeniu z innymi antyoksydantami takimi jak: witamina E i C doskonale sprawdza się w formacjach przeciwzmarszczkowych, a jego dobroczynne działanie ujawnia się powoli, dopiero po parotygodniowym okresie stosowania.

 

Postać:

Proszek o pomarańczowym kolorze.

Po lekkim podgrzaniu dobrze rozpuszcza się w tłuszczach (nie przekraczać temp. 50°C), nie rozpuszcza się w wodzie.

 

Właściwości:

  • silne działanie antyoksydacyjne - uważany jest za skuteczny zmiatacz wolnych rodników oraz wszelkich zalegających w organizmie trucizn, dzięki czemu chroni komórki skóry przed działaniem promieniowania UV i szkodliwym wpływem środowiska;
  • chroni elastynę i kolagen przed degradacją zapobiegając tym samym uszkodzeniu komórek skóry;
  • spowalnia efekty procesu starzenia się skóry;
  • doskonale odtruwa w połączeniu z witaminą E komórki skóry z toksyn i pomaga w ich usunięciu;
  • działa przeciwzmarszczkowo – pomaga w likwidowaniu drobnych zmarszczek i spłyceniu głębokich oraz pomaga w procesie regeneracji naskórka;
  • nadaje skórze elastyczność, jędrność i poprawia jej wilgotność dzięki czemu staje się ona odmłodzona;
  • nawilża skóry chroniąc ją przed niedotlenieniem;
  • pomaga w rozjaśnianiu przebarwień i poprawieniu kolorytu skóry;

 

Zastosowanie:

  • Zalecane stężenie w kosmetykach do 1-4%;
  • Kremy, mleczka od 0,5-2%
  • Serum do 4%
  • Doskonały w połączeniu z witaminą C, E kwasem hialuronowym; w temperaturze pomiędzy 15-25 st C, w niskich temperaturach może nastąpić wytrącenie Q10;
  • Dobrze rozpuszcza się w olejach po lekkim podgrzaniu;
  • Dodawać w fazie C;
  • Płaska łyżeczka 2,5ml waży 0,68g;

 

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Chronić przed światłem i wilgocią.

 

Sposób pakowania:

-saszetki foliowe srebrne

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe