KWAS HIALURONOWY 1% wielkocząsteczkowy -50%

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 1,95 zł 1.95
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 Data ważności: 08.2019

 

CENY 50% TANIEJ

 

15g 3,90zł >1,95zł

30g 5,90zł >2,95zł

50g 9,30zł >4,65zł

100g 18,40 >9,20zł

 

 

INCI:  Aqua/Water, Hyaluronic Acid

 

Kwas hialuronowy (HA) posiada wyjątkowe właściwości wygładzające i intensywnie nawilżające naskórek.

Jest to glukozoaminoglikan występujący we wszystkich organizmach żywych. Ten polisacharyd należy do najliczniejszej grupy związków, które mają identyczną budowę chemiczną jak bakteria czy człowiek.

Nazwa jego pochodzi od słowa greckiego hyalos, które oznacza ,,szkło”.

Po 25 roku życia zmniejsza się produkcja kwasu hialuronowego w organizmie człowieka co skutkuje powstawaniem zmarszczek skóry i pozbawieniem jej elastyczności.

Dzięki systematycznemu stosowaniu tego HA można przywrócić skórze młody wygląd.

 

Postać:

Bezbarwny kolor, przezroczysta, higroskopijna ciecz o konsystencji gęstego żelu.

 

Właściwości:

  • Nawilża i ujędrnia powierzchnię skóry;
  • Tworzy na powierzchni skóry film, który działa na nią silnie nawilżająco i pozwala w niej zatrzymać wodę;
  • Wiąże wodę w skórze właściwej (może zabsorbować tysiąc razy więcej wody w stosunku do swojej masy) dzięki czemu staje się ona bardziej sprężysta, elastyczna i jędrna;
  • Bardzo skuteczny środek wygładzający zmarszczki i działający przeciwstarzeniowo;
  • Rewitalizuje skórę pobudzając w niej procesy regeneracyjne i poprawiając jej koloryt;
  • Nie wywołuje alergii i podrażnień skóry;
  • Pomocny podczas wspomagania gojenia się ran, blizn i oparzeń;
  • Dzięki niemu blizny, które ciężko się goją stają się mniej widoczne;
  • Stymuluje powstawanie komórek skóry, co sprzyja migracji nowych komórek, pobudzając czynnik wzrostu w obszarach, w których doszło do zranienia;
  • Powoduje lepszą przepuszczalność substancji czynnych przez nawilżoną przez niego warstwę rogową naskórka;
  • Jest idealnym nośnikiem dla substancji aktywnych, które rozpuszczają się w wodzie;

 

Zastosowanie:

  • Stosowany bezpośrednio na skórę
  • dodatek do kosmetyków
  • dodatek do olei

Zalecane stężenie:

  • do 25% - może być stosowany bezpośrednio na skórę (uwaga! -może tworzyć na skórze film przy wiekszej ilości)
  • do 95% z olejami tworząc serum

 

Przechowywanie:

Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Chronić przed działaniem światła.

 

Sposób pakowania:

- plastikowe buteleczki farmaceutyczne z kroplomierzem

  


 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe