KWAS LAKTOBIONOWY -50%

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 4,95 zł 4.95
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Cena -50%

5g - 9,90zł - 4,95zł

10g - 16,20zł - 8,10zł

30g - 43,90zł - 21,95zł 

 

INCI:  Laktobionic Acid

 

Kwas laktobionowym pozyskiwany jest w procesie utleniania laktozy. Jest on złożonym polihydroksykwasem (PHA).

 

Postać:

Ciało stałe, biały kolor, swoisty zapach.

 

Właściwości:

  • Stosowany do pielęgnacji skóry problematycznej i wrażliwej;
  • Wspomaga produkcję elastyny i kolagenu;
  • Złuszczające;
  • Wygładza naskórek i zmniejsza widoczność rozszerzonych naczynek i zmarszczek;
  • Pomaga w zatrzymaniu wody w naskórku jednocześnie go zmiękczając;
  • Łagodzi zaczerwienienia, podrażnienia oraz stany zapalne skóry powstałe w wyniku trądziku różowatego, łuszczycy, egzemy i innych schorzeń skóry;
  • Ma działanie antyoksydacyjne;
  • Polecany w połączeniu np. z kwasem kojowym, witaminą C czy produktami nawilżającymi;
  • Rozpuszczalny w wodzie w temperaturze pokojowej;

 

Zastosowanie:

  • dodatek do kosmetyków
  • do skóry z trądzikiem różowatym (u dorosłych)
  • do formulacji łagodzących i zmniejszających podrażnienia
  • do skóry posiadającej skłonność do zaczerwień
  • do skóry wrażliwej i naczynkowej
  • do skóry problematycznej: trądzikowej oraz z nadmiernym rogowaceniem

 

Zalecane stężenie:

  • od 5 do 10%
  • Masa małej płaskiej łyżeczki miarowej 2.5 ml - 1.65 g (1 ml waży 0.66 g)

 

Przechowywanie:

Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Sposób pakowania:

-woreczek strunowy

 


Przykładowe receptury:

  1. Krem do cery wrażliwej łagodzący podrażnienia
  2. Krem przeciwzmarszczkowy migdałowo-kawowy

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe