NATURALNY KONSERWANT - GSB -80% taniej

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 0,74 zł 0.74
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Cena -80%

10g - 3,70zł - 0,74zł

30g - 9,90zł - 1,98zł

50g - 17,20zł - 3,44zł

 

INCI: Gluconolactone & Sodium Benzoate 

 

Naturalny konserwant opiera się na dwóch składnikach aktywnych - glukonolaktonie i soli sodowej kwasu benzoesowego. Jest to surowiec dopuszczalny do stosowania w kosmetykach naturalnych jako środek konserwujący.

 

Postać:

Proszek o białym kolorze i delikatnym charakterystycznym zapachu, łatwo rozpuszczalny w wodzie.

 

Właściwości:

  • Bakteriostatyczne i grzybobójcze;
  • Zabezpiecza kosmetyk przed skażeniem mikrobiologicznym;
  • Dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych;
  • Dobrze rozpuszcza się w wodzie i roztworach wodnych;
  • Nie drażni skóry i błon śluzowych;
  • Nie wpływa na zapach kosmetyku;
  • Stosowany w formacjach kosmetycznych jako konserwant;

 

Zastosowanie:

  • Dodatek do kosmetyków;

 

Zalecane stężenie w kosmetykach:

  • od 0,75% do 2%; 
  • można dodawać do fazy wodnej jeszcze przed zmieszaniem z fazą olejową;
  • Zakres ph od 3 do 6;
  • Płaska łyżeczka miarowa 2,5ml waży 0,11g

 

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Chronić przed światłem.

 

Sposób pakowania:

-woreczek strunowy


Przykładowe receptury:

  1. Krem przeciwzmarszczkowy migdałowo-kawowy
  2. Serum żelowe ujędrniające z kwasami

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe