OLEJ Z PESTEK DYNI

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 3,60 zł 3.60
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

INCI:  Cucurbita Pepo (Puplin) Seed Oil

 

Olej z pestek dyni to olej otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno wyłuskanych pestek dyni (Cucurbita Pepo (Puplin)).

Produkt ten jest w 100% naturalny nierafinowany.

 

Postać:

Olej o ciemno-zielonym zabarwieniu, lekko orzechowym zapachu, nie jest odporny na ciepło, nie należy go podgrzewać.

 

Skład:

  • kwas linolowy (omega-6)
  • kwas oleinowy
  • kwas palmitynowy
  • selen
  • potas
  • cynk
  • fitosterole
  • lecytyna
  • beta-karoten
  • witamina A, B1, B2, B6, C, E i D

 

Właściwości:

  • polecany do każdego typu skóry ;
  • głęboko nawilża skórę oraz poprawia jej elastyczność i napięcie;
  • środek pomocniczy przy kuracji antycellulitowe;
  • rozjaśnia blizny i przebarwienia skóry;
  • pomaga w likwidowaniu blizn;
  • zapobiega powstawaniu rozstępów i pomaga w ich likwidacji;
  • powoduje spłycenie i wygładzenie zmarszczek;
  • przyspiesza przenikanie substancji lipofinowych przez warstwę rogową naskórka;
  • należy go rozcieńczać z innym olejem, ponieważ ze względu na swoją ciemną barwę może przyczyniać się do zabarwień skóry;
  • doskonały jako odżywka do włosów - sprawia, że włosy stają się lśniące i mocniejsze, końcówki mniej rozdwojone;

 

Zastosowanie:

  • stosowany bezpośrednio na skórę
  • dodatek do kosmetyków

 

Przechowywanie:

Przechowywać w lodówce.

 

Sposób pakowania:

- plastikowe buteleczki farmaceutyczne z kroplomierzem

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe