OLEJ Z ROKITNIKA

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 11,90 zł 11.90
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

INCI: Hippophae rhamnoides (Seabuckthorn) Berry Oil

 

Olej z rokitnika to olej otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno z nasion i pulpy owoców rokitnika zwyczajnego (Hippophae rhamnoides (Seabuckthorn)).

Produkt ten jest w 100% naturalny nierafinowany.

 

Postać:

Olej o pomarańczowo-czerwony, intensywny kolor i owocowy zapach.

 

Skład:

 

  • Karotenoidy
  • Garbniki
  • Antyoksydanty
  • Kwas palmityno-oleinowy (omega-7)
  • Kwas palmitynowy
  • Flawony
  • Flawonoidy: rutyna, kwercetyna
  • Aminokwasy
  • Beta-karoten
  • Magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor, krzem, mangan i bor
  • Witamina E, C, A, K, P oraz witaminy z grupy B
  • Prowitamina D

 

Właściwości:

  • Polecany do cery wymagającej regeneracji, dojrzałej i ze zmarszczkami;
  • Dzięki zawartości flawonoidów i beta-karotenu – ma działanie antyoksydacyjne i przeciwutleniające – neutralizuje wolne rodniki i wzmacniają naczynia krwionośne;
  • Witamina E – antyoksydant (nazywana witaminą młodości) pomaga w neutralizowaniu wolnych rodników, regeneruje i odmładza skórę oraz zapobiega powstawaniu zmarszczek (anti-aging);
  • Dzięki zawartości beta-karotenu stosowny jest w kosmetyce jako naturalny barwnik do różnych kosmetyków np. kremy z olejem z rokitnika mają żółtawy odcień;
  • Beta-karoten nadaje skórze złocisto-brzoskwiniowy odcień, a także ma wpływ na wyrównanie i poprawę kolorytu skóry;
  • Kwas palmitynowy zawarty w nim pomocny jest z szybszej regeneracji naskórka;
  • Dzięki zawartym minerałom, witaminom, polifenolom stosowany w odżywkach do włosów, jak i dodatek do szamponów, nadaje włosom połysk, regeneruje je, a także ma wpływ na poprawę ich elastyczności;
  • Nie powinny używać jego osoby z przebarwieniami skóry, gdyż może spowodować on ich wzmocnienie;
  • Garbniki zawarte w oleju działają ściągająco;
  • Dzięki zawartości witaminy E, polifenoli i karetenoidów wzmacnia naturalną ochronę skóry przed promieniami słonecznymi i jest stosowny jako naturalny filtr przeciwsłoneczny;
  • Olej z czasem po otwarciu utlenia się i traci swój silnie pomarańczowy kolor;
  • Dobrze się wchłania;
  • Olej ze względu na właściwości barwiące zaleca się stosować w połączeniu z innym olejem, co przedłuży również jego trwałość i nada mu stabilność np. z olejem kokosowym;

 

 

Zastosowanie:

  • dodatek do kosmetyków anti-aging przeciwzmarszczkowych
  • do odżywek do włosów

 

Zalecane stężenie:

  • w kosmetykach 1-5%

 

Przechowywanie:

Przechowywać w lodówce.

Chronić przed światłem.

 

 

Sposób pakowania:

-plastikowe buteleczki farmaceutyczne

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe