WODOROWĘGLAN SODU -70%

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 0,63 zł 0.63
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Cena -70%

50g - 2,10zł - 0,63zł

500g - 7,10zł - 2,13zł

 

INCI:  Sodium Bicarbonate

 

Wodorowęglan sodu to inaczej kwaśny węglan sodu.

 

Postać:

Ciało stałe białe, bez zapachu.

 

Właściwości:

  • Łagodne działanie przeciwzapalne na skórę;
  • Nie podrażnia skóry;
  • Oczyszcza skórę;
  • Zabezpiecza skórę przed nadmiernym gromadzeniem się na niej ilości sebum w przypadku cery trądzikowej i przetłuszczającej się;
  • Zwiększa rozpuszczalność innych związków;
  • Zmiękcza wodę;
  • Rozpuszczalny w wodzie;
  • Pod wpływem wody podczas ogrzewania ulega rozkładowi z wydzieleniem dwutlenku węgla;

 

Zastosowanie:

  • dodatek do kosmetyków
  • do produkcji musujących kul kąpielowych
  • jako związek regulujący ph

 

Zalecane stężenie:

  • 1% - 4% w tonikach, maskach do skóry łojotokowej, problematycznej;
  • kule kąpielowe - 1 część kwasu cytrynowego do 2 części wodorowęglanu sodu;
  • Płaska łyżeczka 2,5ml waży 3g;

 

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Sposób pakowania:

-50g - plastikowe pudełeczko apteczne

50g 100g

 -500g - woreczek strunowy


Przykładowe receptury:

  1. Nietoksyczna pasta do zębów
  2. Pasta do zębów
  3. Neutralizator do kwasów AHA
  4. Kula musująca do kąpieli z glinką
  5. Kula cytrynowa
  6. Musujące migdałowe kule kąpielowe
  7. Odświeżająco-ściągające kule kąpielowe
  8. Kojąco-odprężające kule kąpielowe
  9. Regenerując-oczyszczające kule kąpielowe
  10. Lawendowe kule kąpielowe
  11. Łagodząco-rozluźniające kule kąpielowe
  12. Intensywnie nawilżające kule kąpielowe
  13. Bananowo-waniliowe kule kąpielowe

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe